Fantomen voor medische training, Opleidingsfantomen, Fantomen voor klinische vaardigheidstraining

Viomerse, leider in trainingfantomen


Viomerse ontwikkelt en produceert waarheidsgetrouwe educatieve fantomen die het mogelijk maken om een breed gamma aan medische en chirurgische procedures aan te leren. Deze fantomen zijn op maat gemaakt om specifieke ziektepatronen, anatomie en beeldvormingseigenschappen te simuleren. Hierdoor wordt het mogelijk om artsen buiten de operatiekamer op te leiden in complexe procedures, zonder enig risico voor de patiënt.

Prostate Phantoms
Prostate Phantoms
Prostate Phantoms Ultrasound
Prostate Phantoms Ultrasound
TR or TP access
TR or TP access
MRI Guided Biopsy
MRI Guided Biopsy

Prostaat fantomen


Het prostaat fantoom van Viomerse is een polymeer gebaseerd trainingsfantoom dat u toelaat om allerhande transrectale en transperineale echogeleide prostaat procedures uit te voeren. Dit fantoom bestaat uit een prostaatklier met of zonder tumoren, urethra, rectum en perineum. Dit model werd ontworpen met oog op het aanleren van o.a. transrectale echografie, transrectale en transperineale prostaatbiopsie, MRI Fuision-guided prostaat biopsie, brachytherapie, cryotherapie en hydrogel injectie. Op aanvraag kan dit fantoom aangeleverd worden met bijhorende MRI beelden.


Beschikbare modellen:


 • Zonder laesies
 • Met laesies
 • Met laesies geoptimaliseerd voor TP
BOO Phantom
BOO Phantom
BOO Scope Image
BOO Scope Image
BOO Phantom Components
BOO Phantom Components

Bladder Outlet Obstruction fantoom


Het Bladder Outlet Obstruction (BOO) fantoom van Viomerse is een waarheidsgetrouw en dynamisch training fantoom dat het u mogelijk maakt om een brede waaier aan endo-urologische procedures voor de behandeling van BPH en prostaatkanker aan te leren, zoals o.a. TURP, laser vaporizatie en enucleatie, morcelleren en resectie. Dit fantoom bevat de belangrijkste anatomische landmarks, zoals bv. de urethra, verumontanum, prostaatkwabben en blaashals.


Dit fantoom bestaat uit:


 • Herbuikbare case en drainage systeem
 • Single-use fantoomblok
Partial Nephrectomy Phantom
Partial Nephrectomy Phantom
Partial Nephrectomy Kidney
Partial Nephrectomy Kidney

Chirurgische fantomen


Viomerse ontwikkelde een Partieel Nefrectomie fantoom voor het aanleren van een volledige laparoscopische of robot-geassisteerde partiële nefrectomie ingreep. Dit training fantoom simuleert de benadering, het controleren van de renale arterie, en het presenteren van de laesies met een zeer realistisch aanvoelen van zowel de resectie als het hechten. Dit fantoom omvat een nier met tumoren op beide polen, het renale hilum met arterie en ader, pelvis, calyces, ureter en peri renaal vet.


Beschikbare modellen:


 • Partial Nephrectomy Phantom – basic level
 • Partial Nephrectomy Phantom – intermediate level
Kidney Pathology Phantom
Kidney Pathology Phantom
Kidney Pathology Flank
Kidney Pathology Flank
Kidney Pathology Imaging
Kidney Pathology Imaging

Nier Pathologie fantomen


Het Nier Pathologie Fantoom van Viomerse bestaat uit een synthetische linker flank met huid, en omvat spierweefsel, 3 ribben, ruggengraat, een nier met tumoren, de ureter, renale pelvis en calyces met partiële staghorn calculus. Het niersysteem is toegankelijk via een ureterale extensie buis die het toelaat om ureteroscopische en drainage mogelijk te maken.


Geschikt voor o.a.:


 • Nierechografie
 • Nier- en tumorbiopsie
 • Ureteroscopische en percutane lithotripsie
 • Percutane tumor ablatie
 • Etc.
OB-GYN Pelvic Phantom
OB-GYN Pelvic Phantom
Speculum & Tenaculum
Speculum & Tenaculum
Pelvic Phantom Hysteroscopy
Pelvic Phantom Hysteroscopy

Gynaecologische fantomen


Het gynaecologische Pelvic training fantoom van Viomerse omvat een vagina, het vaginaal gewelf, baarmoeder met cervix, urethra, blaas en rectum. Dit trainingsfantoom is ideaal om de basis gynaecologische onderzoeken en behandelingen aan te leren.


Geschikt voor o.a.:


 • Transabdominale en vaginale echografie
 • Colposcopie
 • Gebruik van speculum en tenaculum
 • Plaatsen van pessaria

Viomerse, Trainingfantomen Simulatietraining, Medische simulatie, Fantomen voor medische training, Anatomische fantomen Opleidingsfantomen Geavanceerde trainingshulpmiddelen Realistische trainingssimulatie  Fantoommodellen voor medische opleiding Viomerse medische simulatieproducten Trainingshulpmiddelen voor medische professionals Viomerse trainingstechnologie Medische simulatieapparatuur Fantomen voor chirurgische training  Viomerse simulatietraining  Trainingshulpmiddelen voor gezondheidswerkers  Viomerse anatomiesimulatie  Geavanceerde fantoomtechnologie  Fantomen voor klinische vaardigheidstraining